Kaip aš skaičiau šlamštą

Vis neprisiruošiu „patiuninguot“ savo tinklaraščio. Nors kažką parašyt irgi neprisiruošiu. Šlovė tinginystei ir gyvenimui mintimi „ką gali daryt rytoj – niekad nedaryk šiandien“. Paradoksalu, bet taip jau gaunas.

Skaitau knygą „Sėkmės universitetas“. Šitoj knygoj būtent ir rašo kaip nebūt tinginiu, siekt savo tikslų ir tapt sėkmingu žmogum. Aišku, tikriausiai, ką tik padariau didelę klaidą pasigyręs, kad pasičiupau tokio pobūdžio lektūros ir būsiu užmėtytas virtualiu mėšlu… Ramiai, ne viskas su manim taip tragiška, kaip gali atrodyt. Iš tiesų, visą gyvenimą putojaus ant tokių knygų. Iki tol kažką panašaus buvau skaitęs tik kartą. Pasiteisinsiu, jog „Sėkmės universitetą“ pasiėmiau šviečiamaisiais tikslais, a la „pažink savo priešą“.

Ir ką vis dėlto aš galiu pasakyt apie šitą knygą? Šlamštas šlamšteliauskas šlamštų šlamščiausias. Čia žiūrint iš snobiškos pozicijos. Žiūrint ne iš snobiškos pozicijos, taip, ten galima rast vieną kitą įdomią mintį ir gal net „pasitiuninguot“ save. Deja, knygos turinys yra ganėtinai primityvus, nuolatos kalama į galvą, jog esam savo likimo kalviai ir t. t. Bet šitas nesąmones mes ir taip žinom. Be abejo neapsieita be dievo figūros, kas mane kaip dievų nedraugą ganėtinai erzino. Jei mes „savo likimo kalviai“, tai prie ko čia tas dievas?

Žodžiu, su savo „priešu“ susipažinau ir dabar galiu ramiai šaipytis iš piliečių, kurie skaito tokias knygas.

Va, prisiminiau kai ką, kas man aktualu. Rašo, jei neprisiverčiate pradėti kažkokio darbo, susigalvokite kokį mažesnį darbelį, kurį lengvai įvykdytumėte. Tokiu būdu, jums pakils pasitenkinimas savimi ir galėsite imtis to didesnio darbo. Buvo pateiktas pavyzdys su darbo stalo susitvarkymu. Ok, išbandžiau praktikoj ir susitvarkiau savo stalą. Ar man pakilo ūpas daryt ką reik daryt? Teisingai spėjat, kad ne.

„Supraskite, ką darote, mėkite savo veiklą ir ja tikėkite“. Blow it up your ass, kaip kažkada sakė Carlinas, tik kitokiam kontekste. Nors gal aš pernelyg sudėtingai žiūriu į viską. Bet tai kaip kitaip kažką galima pamatyt?

P. S. Knygoj gausu gramatinių klaidų. Kokį velnią veikė žmogus ją redaguodamas. The truth is out there.

simulacrum

"The simulacrum is never what hides the truth - it is truth that hides the fact that there is none. The simulacrum is true."
Įrašas paskelbtas temoje Kliedesiai ir pažymėtas , , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.