Traukiniai vs autobusai ir storų bobų košmaras

Nieko nėra blogiau už tarpmiestinį autobusą: ten baisiai karšta, nes niekada neveikia kondicionierius, mažai vietos ir krato. Bjauriausia yra važiuoti penktadienio popietėmis, kuomet būna didžiausias keliaujančių srautas, o prie tavęs būtinai taikos įsitaisyt kokia nors stora, prakaitu permirkus boba su krūva maišų. Na, gerai nediskriminuojam moterų – gali atsisėst ir storas, smirdantis diedas.

Lyginant su autobusais, traukiniai yra tikra palaima: vietos daug, kondicionierius veikia puikiai, važiuoja tolygiai. Na, nebent važiuojate į kokį nors gluškaimį, tada ir traukinys atitinkamas kledaras, bet vis vien geriau negu bet koks autobusas.

Pastebėjau tendenciją, jog autobusais labiau važinėja pavieniai žmonės, o traukiniais grupelės, šeimos ir pan. Tas, aišku, sukelia problemų tada, kai kokia draugų grupelė atsisėda traukinyje netoliese ir visą kelią balbatuoja. Žmonės turi teisę balbatuot, sakysite, bet, kai esi nusiteikęs kuo produktyviau išnaudoti valandą dardant iš didžiausio Lietuvos miesto į antrą pagal dydį Lietuvos miestą, tai mažų mažiausiai erzina. O kur dar idiotai pusę kelio kalbantys telefonu ir rėkiantys per pusę vagono, senos bobos kudakuojančios be sustojimo ir cypiantys vaikai.

Naujuose traukiniuose yra vagonas, kuris nurodomas kaip pirmos klasės. „Klasės“ požiūriu jis šiek tiek patogesnis už kitus, bet problema ta, kad niekas neprekiauja bilietais į tas skirtingas klases. Yra vienas bilietas visiems ir gali sėst kur nori. Nesuprantu, kodėl klasių sistema nėra įgyvendinama, tačiau, manau, jog už papildomą kainą, tikrai atsirastų tokių, kurie nori tylos, ramybės ir šiokio tokio komforto.

Kai kurie autobusai mutavo į „išmaniuosius“ autobusus ir skelbiasi turintys bevielio interneto prieigą. Nors pačiam dar neteko išbandyt, bet jei viskas tikrai funkcionuoja kaip turėtų, tai šioks toks pliusas prieš tokios paslaugos nesiūlančius traukinius. Nors kita problema, abejoju ar ant tų mažų, atsilenkiančių padėklų ar kaip čia juos pavadint, tilptų vidutinis laptopas. Vadinasi, belieka pasidėt ant kelių ir šildyt kiaušus. Tačiau, sakoma, kad kiaušam tokie dalykai nepatinka, todėl, regis, šiknon tą jūsų belaidį.

 

simulacrum

"The simulacrum is never what hides the truth - it is truth that hides the fact that there is none. The simulacrum is true."
Įrašas paskelbtas temoje Kliedesiai ir pažymėtas , , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.